пʼятниця, 2 лютого 2018 р.

ФОРМУВАННЯ УЧНІВСЬКОГО КОНТИНГЕНТУ

 
    В комбінаті навчаються учні п'яти середніх загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів зокрема: Єзупільської, Поберезької, Рошнівської, Вільшаницької, Клубовецької, які проходять професійну підготовку з професій: «Водій автотранспортних засобів» (категорія «С1», «В»), «Тракторист», «Оператор комп'ютерного набору».
   
    Формування навчальних груп за професіями проводиться на основі анкетування та заяв учнів і їх батьків, враховуючи бажання учнів.
   Викладачами комбінату протягом навчального року з учнями 9-х класів базових шкіл проводиться профорієнтаційна робота, в процесі якої учні ознайомлюються з професіями, які можна здобути, навчаючись у комбінаті. У квітні-травні проводяться «Дні відкритих дверей» в комбінаті, під час яких учні 9-х класів мають можливість ознайомитись з професіями комбінату, навчальними класами та майстернями, вчителями.
    При виборі учнями професії враховується стан здоров'я та фізичний розвиток учнів, який визначається органами охорони здоров'я. Вони проводять медичні поглиблені обстеження учнів, визначають чи можна допустити їх до практичної роботи з обраної професії.
  Приймальна комісія формується на період прийому, до складу її входять педагогічні працівники комбінату, очолює комісію директор комбінату.
  Комплектування груп закінчується не пізніше 1-го жовтня. Протягом першого місяця навчання учні визначають правильність свого вибору, а вчителі та методист встановлюють відповідність бажань та можливостей учнів вимогам певної професії.
  Учні навчаються в комбінаті протягом двох років. В кінці 11-го класу вони складають кваліфікаційні екзамени за результатами яких отримують посвідчення водія, а також свідоцтва про присвоєння кваліфікації тракториста 2-го розряду та оператора комп'ютерного набору II категорії.


Немає коментарів:

Дописати коментар